Sari la conținut

Scurgeri de ulei cand masina este parcataScurgeri de ulei cand masina este parcata, fiindca, daca descoperi ca uleiul masinii tale trebuie sa fie completat intre schimburile de ulei, atunci probabil ca are scurgeri si este posibil sa nu fi observat acest lucru. La unele masini, uleiul se scurge numai in timpul conducerii si cand motorul este fierbinte. Aceste tipuri de scurgeri pot fi dificil de detectat si poate fi necesar sa verifici garniturile si etanserile motorului la un atelier de reparatii auto.

Dar, daca ai o problema la masina cu scurgeri de ulei, atunci cand este parcata, iata cateva motive pentru care se poate intampla acest lucru.

Scurgeri de ulei cand masina este parcata

Iata cateva motive pentru care se scurge ulei imediat dupa parcarea masinii:

Garnituri sau etanseri proaste

Imediat dupa conducere, blocul motor al unei masini este fierbinte. Componentele metalice fierbinti se extind, punand presiune pe garniturile motorului, ceea ce este menit sa previna scurgerile de ulei. Dar, pe masura ce motorul se racește, acele metale se vor contracta si vor lasa goluri intre garnituri si componentele metalice.

Un atelier de reparatii auto, asa cum este Mafserv, poate determina daca este o garnitura sau un buson de scurgere proaste, o etansare principala este uzata si are scurgeri, permitand scurgerii ale uleiului dupa parcarea masinii.


Filtrul de ulei sau baia de ulei deteriorate

Un filtru de ulei defectuos si care nu este original, poate provoca scurgeri de ulei pe masura ce acesta trece prin filtru, ca sa ajunga in motorul masinii. De asemenea, o baia de ulei deteriorata poate lasa balti de ulei sub masina dupa conducere. Cand conduci pe portiuni joase ale drumului, o baia de ulei poate fi lovita sau avariata cu suficientă forta pentru a provoca daune. Rezultatul poate fi o scurgere rapida cand masina este parcata, sau o picurare lenta, care se agraveaza in timp.

Busonul baii de ulei nu este la locul lui

Este posibil ca busonul baii de ulei sa nu fie introdus si strans corespunzator. O rezolvare permanenta poate implica inlocuirea lui cu un altul original, din otel calit, care are dimensiunea si pasul filetului potrivite pentru baia de ulei a masinii.

O garnitura de chiuloasa impuscata sau garnituri bloc motor

Daca conduci o masina mai veche, problema ar putea fi o garnitura de chiuloasa, sau materialele de cauciuc care etansează blocul motor s-au deteriorat si provoacă scurgeri de ulei din partea superioara a blocului motor. Conducerea unei masini fara suficient lichid de racire, poate crea un motor supraincalzit, care poate cauza deformarea chiulasei si scurgerile unei garnituri de chiulasa. Pentru perioadele cu climat mai rece, un bloc motor poate ingheta atunci cand nu exista suficient antigel, pentru a impiedica inghetarea apei din sistem. Daca oricare dintre acestea s-a intamplat, este posibil sa ai nevoie de o revizie a motorului sau de o inlocuire a motorului.

De final

Contacteaza-ne la atelierul de reparatii auto daca din masina ta se scurge ulei dupa ce ai parcat. Scurgerile de ulei de motor vor fi maro deschis sau negru si vor avea un miros de ulei distinctiv, spre deosebire de un miros de ars, care este asociat cu lichidul de frana, sau lichidul de servodirectie.

Oferim servicii de inalta calitate datorita nivelului ridicat de competenta, calificare si experienta al intregului personal. Nu ramane decat sa fim vizitati si astfel se vor constata direct cele afirmate.
Scurgeri de ulei cand masina este parcata

Distribuie prietenilor