Sari la conținut

Zgomote la masina care nu trebuie ignorateZgomote la masina care nu trebuie ignorate, mai ales ca, ar trebui sa se tina cont atunci cand auzi sunete neobisnuite care provin din masina ta, mai ales cand unele sunete sunt mai apasatoare decat altele. Conduci pe drum cand, dintr-o data, auzi un zgomot, fie de frecat, sau chiar un suierat, afla ca aceste zgomote pot indica tot felul de lucruri care se intampla cu masina ta, de la minor la grav. Deplaseaza-te cu masina imediat la un atelier reparatii auto, daca auzi oricare dintre zgomotele de mai jos.

Scartait de sub capota sau din cauciucuri cand opresti

Daca auzi un scartait venind din masina, ar trebui sa incerci sa asculti de unde vine sunetul. Daca sunetul de scartait este prezent doar atunci cand te opresti, sunt sanse ca franele masinii tale sa iti spuna ca trebuie inlocuite.

Franele se uzeaza in timp. Primul sunet pe care il vei auzi si care indica un scartait, poate fi urmat, in cele din urma, de un sunet de macinat. Daca placutele de frana nu sunt inlocuite la timp, aceste sunete anunta ca reparatiile tale pentru de frana sunt intarziate.

Daca auzi sunete stridente venind din partea din fata a masinii, sunt sanse sa ai o curea slabita sau uzata. Aceasta poate fi o curea de ventilator, o curea care antreneaza mai multe accesorii simultan, sau o curea de distributie. Daca o curea se slabeste sau se rupe, s-ar putea sa te trezesti cu motorul masinii blocat pe marginea drumului.

Zgomote de suierat de sub capota sau din spatele masinii

Suieratul nu este un sunet pe care vrei sa-l auzi din masina ta. De obicei, suieratul apare sub capota masinii si poate fi cauzat de o scurgere intr-un tub care permite aerului sa iasa. Suieratul poate fi cauzat si de o scurgere de lichid. Daca uleiul, lichidul de racire sau alte fluide, se scurg din masina si pe o piesa fierbinte, este posibil sa auzi un sunet de suierat.


De asemenea, se pot auzi zgomote de suierat venind din spatele masinii. Cel mai frecvent motiv pentru care ai auzi suierat din spatele masinii tale este din cauza scurgerilor din sistemul de evacuare. Aceasta nu este o urgenta, dar poate face ca masina sa functioneze anormal si, eventual, sa esueze un test de gaze la o inspectie ITP.

Lovitura sau zgomot de sub capota, sub masina, sau din anvelope

Ultimul sunet al masinii pe care nu ar trebui sa-l ignori niciodată este sunetul de ciocanit, sau de batai. Daca auzi astfel de sunete de sub capota, este posibil sa ai o problema cu motorul. Ar trebui sa te opresti si sa folosesti un serviciu de tractare auto catre un atelier de reparatii auto, daca exista aceasta problema.

De asemenea, este posibil sa auzi batai sau zgomote venind de sub masina, prin aspecte care indica probleme cu bara de stabilizare sau articulatiile sferice. Aceste probleme vor trebui reparate in timp util, deoarece pot afecta negativ controlul directiei.

In cele din urma, daca auzi zgomot venind dinspre anvelope, este posibil sa ai probleme cu acestea. Este posibil sa auzi bubuituri daca o anvelopa este uzata, sau aliniata gresit. De asemenea, este posibil sa percepi zgomote sau suieraturi daca rulmentii rotii, din ansamblul ei, ruleaza defect. Doar ca, inainte de a duce masina la un atelier de reparatii auto, este bina sa fie facuta o deplasare la un centru de anvelope pentru a verifica cauciucurile de pe masina.

Zgomote la masina care nu trebuie ignorate

Daca auzi zgomote de scartait, suierat, batai sau zgomote provenind din masina, apare probabilitatea ca masina ta sa aiba nevoie de reparatii auto. Deplaseaza-te cu masina la un astfel de atelier auto, cum ar fi si service auto MafServ. Putem sa-ti inspectam masina, sa stabilim ce cauzeaza un zgomot si sa facem reparatiile necesare pentru a ne asigura ca masina te va duce in siguranta si in liniste unde trebuie sa mergi.

De final

Acestea fiind „spuse”, daca esti atent descoperi problemele devreme, vei putea sa economisesti multi bani. Printr-o intretinerea regulata a masinii, vei avea probleme mici, inainte ca acestea sa devina mari. Asa ca, daca esti din Craiova si descoperi ca ai ceva probleme cu masina, nu neglija, apeleaza-ne si realizeaza o programare, accesand pagina noastra de Contact.
Zgomote la masina care nu trebuie ignorate

Distribuie prietenilor