Sari la conținut

Supraincalzirea motorului de la masinaSupraincalzirea motorului de la masina, una dintre cele mai frecvente probleme cu masina si cu care se confrunta soferii in timpul lunilor de vara. O masina cu supraincalzire poate fi extrem de problematica si poate duce la necesitatea unor reparatii auto extinse si costisitoare. Ca atare, este important sa afli mai multe despre motivul pentru care masina ta se pot supraincalzi, despre semnele aparute si despre ce ar trebui sa faci, prin cateva aspecte ce apar in randurile urmatoare.

Supraincalzirea motorului de la masina

Cand o masina se supraincalzeste, exista o serie de motive pentru care se poate intampla acest lucru. Cele mai frecvente motive includ probleme la radiator, probleme legate de sistemul de racire al masinii, o pompa de apa sparta, un furtun de lichid de racire infundat, niveluri scazute de ulei, sau un termostat defect. In atelier nostru de reparatii auto, poate inspecta o masina care se supraincalzeste si se poate determina motivul exact pentru care s-a ajuns la o astfel de problema.

Cum stii daca masina ta se supraincalzeste

Cel mai simplu mod de a afla daca masina se va supraincalzi, este sa fii cu ochii pe indicatorul de temperatura. La unele modele auto, indicatorul de temperatura are un „C” in partea de jos pentru rece si un „H” in partea de sus pentru cald. Cand pornesti prima data masina, probabil ca semnul indicator va ramane in jurul lui „C”, sau in partea inferioara a indicatorului, pana cand motorul masinii se incalzeste. Odata ce masina este incalzita, indicatorul sau sageata ar trebui sa fie in zona de mijloc a indicatorului.

Daca sageata incepe sa treaca de aceasta zona si sa ajunga spre partea cu rosu a ceasului indicator, e un semn ca masina se incalzeste prea mult si incepe sa se supraincalzeasca. Daca continui sa conduci masina atunci cand se va supraincalzi, este posibil sa observi aburi care ies de sub capota. Acesta este un indiciu ca motorul masinii s-a supraincalzit.

Ce ar trebui sa faci daca motorul s-a supraincalzit

Daca observi ca motorul masinii incepe sa se incalzeasca prea mult, ar trebui sa opresti imediat sistemul de aer condiționat, sa cobori geamurile si sa pornesti sistemul de incalzire la maxim, permitand aerului cald sa iasa din zona motorului. Daca motorul nu incepe sa se raceasca, va trebui sa opresti masina intr-o zona ferita si sa nu conduci mai departe pana cand nu exista semne de racire.


Daca se continua deplasarea, se pot provoca probleme majore motorului si, din pacate, reparatiile la motor pot fi costisitoare. Daca se observa ca nu se raceste, ar trebui sa apelezi la un serviciu de tractari auto, pentru a ajunge la un atelier de reparatii auto pentru a evalua si repara.

La unitatea service auto MafServ din Craiova, te putem ajuta cu toate problemele legate de masina, inclusiv cu una care se supraincalzeste. Contacteaza-ne pentru a programa o intalnire si a venii cu masina pentru constatare si reparatii.
Supraincalzirea motorului de la masina

Distribuie prietenilor