Sari la conținut

Schimbare ulei cutie viteze automata CraiovaSchimbare ulei cutie viteze automata Craiova, avand in vedere ca uleiul de cutie de viteze proaspat si nou, lubrifiaza, curata si raceste elementele strategice ale cutiei de viteze mult mai eficient, datorita caruia poate preveni defectarea acestei componente costisitoare. Astfel, ne poate economisi cheltuielile legate de reparatie. Exista doua metode de schimbare a uleiului intr-o transmisie automata – dinamica si traditionala, dar care este diferenta?

Schimbare ulei cutie viteze automata Craiova

Odata cu utilizarea masinii, toate piesele sale se uzeaza, un proces care include si uleiul de cutie de viteze. Orice impuritati din acest fluid sunt periculoase pentru transmisie si o pot deteriora grav. De aceea este atat de important sa ai grija sa inlocuiesti vechiul lubrifiant cu unul nou.
Ce simptome pot indica necesitatea schimbarii uleiului? Unul dintre simptomele caracteristice este o rezistenta clara a parghiei cutiei de viteze, ceea ce face dificila schimbarea treptelor de viteze. Alte simptome care ar trebui sa trezeasca vigilenta include zgomotul pinioanelor.

Multi soferi se intreaba cat de des trebuie schimbat uleiul din transmisia automata. Daca ne pasa de fiabilitatea si durabilitatea acestei componente, uleiul de cutie de viteze ar trebui inlocuit pentru prima dată dupa 60.000-120.000 km. Cu toate acestea, urmatoarele schimbari de ulei in „automata” se pot face la fiecare 40.000-100.000 km. Desi producatorii de masini nu necesita o schimbare periodică a uleiului de cutie de viteze, merita facuta.

Schimbare ulei la o transmisia automata – metoda traditionala

Care este schimbarea uleiului la o transmisie automata, folosind metoda traditionala?
Doar desurubezi dopul de scurgere – uleiul vechi este indepartat automat (curge in jos intr-un vas) si apoi inlocuit cu lubrifiant nou. Multi soferi nu stiu cat ulei sa toarne in cutia de viteze. Dar de preferinta, se face pana la nivelul dopului de umplere, sau la nivelul recomandat de producator. De remarcat, insa, ca in acest fel nu putem scapa decat de aproximativ 20-30 %, iar restul de lubrifiant ramane in interiorul transmisiei, furtunurilor, caloriferului. O metoda mult mai eficienta este, prin urmare, schimbarea dinamica a uleiului cutiei de viteze.

Schimbarea uleiului la transmisia automata – metoda dinamica

Metoda dinamica garanteaza o inlocuire completa a vechiului ulei de cutie de viteze, dar cu toate acestea, este putin mai scumpa decat metoda statica. Procesul se realizeaza cu motorul pornit (dispozitivul specializat de schimbare a uleiului este inclus în circuitul de ungere a cutiei de viteze). Lubrifiantul uzat este absorbit si uleiul proaspat este pompat in locul lui.


Concluzie

In concluzie, schimbarea regulata a uleiului la transmisia automata este absolut cruciala pentru viata si functionarea fara probleme a componentei. Sa nu subestimam sau sa neglijam aceasta activitate si vom reduce riscul de defectiune al unei componente costisitoare, complicate, care este cutia automata, pentru a ne vom putea bucura de conducerea fara probleme a masinii, parcurgand multe mii de kilometri.

Si nu uita!
Daca ai probleme de acest gen si doresti sa verifici cateva aspecte afisate in acest articol auto, te invitam la atelierul nostru auto din Craiova, unde le vom rezolva rapid si eficient. Totul este sa suni si sa faci o programare.

Te asteptam si cu o recenzie pe Google si pentru care iti multumim!
Schimbare ulei cutie viteze automata Craiova
Daca doresti sa faci comentarii la unul dintre aceste  articole auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook, invita si prietenii pentru o mai multa cunoastere si scrie ceea ce consideri ca merita atentie.

Distribuie prietenilor