Sari la conținut

Racire motor dupa o conducere dinamicaRacire motor dupa o conducere dinamica, mai ales ca este din ce in ce mai greu sa gasim masini echipate cu motoare aspirate, iar masinile moderne au motoare turbo. De aceea, merita sa stii cum sa racesti motorul si turbocompresorul.

Deoarece exista o multime de mituri despre racirea turbocompresoarelor, nu toata lumea este sigura de unde provine adevarul. Este important sa ai grija de turbo, in special cand motorul este fierbinte, dupa o conducere dinamica, sau dupa o sarcina prelungita a motorului.

Racire motor dupa o conducere dinamica

Turbina ar trebui sa fie racita in primul rand dupa o conducere intensiva, adica dupa conducere sportiva, sau condus prelungit cu viteza mare, de exemplu pe autostrada. Racirea turbo nu este o chestiune complicata. Dupa ce se efectueaza o sarcină intensa pe turbina, este bine sa opresti si sa asteptați 1-2 minute la ralanti. Acest lucru va raci franele masinii si va odihni turbina si motorul. Timpul de racire al turbinei la oprire poate fi scurtat semnificativ daca, cu 1-2 km inainte de oprirea planificata, incetinesti pana la o de viteza de asa natura incat motorul sa functioneze la sarcina usoara si la turatie mica.

Cum sa incalzesti corect motorul

Merita amimtit ca inainte de a conduce mai repede, mai greu, trebuie acordat timp motorului si turbocompresorului sa se incalzeasca. Este important ca indicatorul de temperatură a lichidului de racire sa atinga temperatura de lucru de 90 de grade Celsius. La randul sau, uleiul ar trebui sa fie de 50-70 de grade, care de obicei dureaza 10-15 minute dupa pornirea motorului. Datorita acestor aspecte, vei putea folosi intregul potential al masinii. Masinile sport, precum Audi RS6, au indicatoare speciale pe bord care arata cand masina va fi gata sa fie condusa rapid.

De final

Daca esti din Craiova si descoperi ca ai ceva probleme cu masina, nu neglija, apeleaza-ne si realizeaza o programare, accesand pagina noastra de Contact.
Racire motor dupa o conducere dinamica


Distribuie prietenilor