Sari la conținut

Motor reparat sau inlocuitMotor reparat sau inlocuit, stiind ca motorul este a doua cea mai scumpa componenta a oricarei masini, dupa caroserie. In principiu, se presupune ca durabilitatea unei masini este determinata fie de coroziunea prin perforare a caroseriei, fie de uzura motorului. Cu toate acestea, exista situatii in care unitatea de propulsie incepe sa se defecteze intr-un stadiu in care masina, in ansamblu, are o valoare destul de mare. Atunci apare si intrebarea: motor reparat sau inlocuit?

Deoarece motorul a devenit o piesa de schimb obisnuita si seria lui nu mai este trecuta in certificatul de inmatriculare, a inceput era comertului in masa cu motoare uzate. Importurile semnificative, in special din Marea Britanie, au dus la saturarea pietei cu un numar mare de masini cu motoare uzate. In multe cazuri, exista destul de multi soferi care nici macar nu incearca sa repare un motor deteriorat, ci decid imediat sa-l inlocuiasca.

Reparația poate fi profitabila

Daca doar o parte din componentele motorului se defecteaza si intreaga unitate nu este exploatata in mod excesiv, merita cu siguranta reparata. O astfel de solutie poate nu numai ca este mai ieftina, dar mai presus de toate, ofera certitudine in ceea ce priveste starea tehnica. Un subansamblu reparat va fi ca nou si nu ar trebui sa cauzeze probleme pentru urmatoarea perioada de utilizare. Alegerea unui motor folosit este ca si cum ai cumpara o masina cu ochii inchisi. De aceea merita intotdeauna sa facem un bilant al costurilor ambelor solutii, pentru a nu plati in exces si a nu ajunge cu doua motoare uzate.

Motor reparat sau inlocuit

La fel de bun ca si in fabrica, nu este greu de realizat in atelierul auto de care dispunem. Prin urmare, motorul dupa renovare poate fi aproape ca nou, iar reparatia poate sa aiba mare succes. Acest succes depinde de trei factori: in primul rand, daca alegem piese de marca sau ieftine, in al doilea rand, precizia lucrarilor specializate, care este foarte importanta si in al treilea rand, meticulozitatea si curatenia in timpul asamblarii. Acesteia sunt cei mai importanti factori de care dam dovada, iar aceste aspecte ne difera de multe alte unitati service.

Atunci cand reparam un motor, acesta ar trebui sa aiba durabilitatea unuia nou. O astfel de solutie este de obicei destul de costisitoare, dar incomparabil mai buna decat inlocuirea unitatii de antrenare cu una uzata. Merita sa repari motorul, mai ales daca masina urmeaza sa fie folosita o perioada lunga de timp.


Pe langa reparatia unui motor, inlocuirea cu unul uzat nu este o operatiune complicata, sau mai ales ieftina, chiar exista modele de masini la care preturile motoarelor uzate sunt extrem de mici. Dar de ce sa platesti cateva sute de euro pentru un motor uzat si plus manopera de asamblare, cand o reparatie poate fi o solutie recomandata.

De final

Pentru mai multe informatii despre o functionare optima a motorului masinii tale, pentru o intretinerea preventiva sau alte servicii auto, acceseaza Pagina Contact si realizeaza  o programare. La unitatea service auto MafServ din Craiova, punem siguranta clientilor nostri pe primul loc, motiv pentru care muncim cu seriozitate pentru a oferi servicii de inalta calitate de fiecare data cand executam o lucrare la masinile clientilor. Afla mai multe, fie urmarind articole din acest blog dedicat, sau, incearca sa programezi o intalnire cu unul dintre mecanicii nostri certificati.
Motor reparat sau inlocuit

Distribuie prietenilor