Sari la conținut

Intreruperi motor la apasare pedala acceleratieIntreruperi motor la apasare pedala acceleratie, atunci cand masina ta smuceste atunci cand accelerezi, nu ignora problema de a conduce cu speranaa ca situatia se va rezolva rapid. O masina care zvacneste atunci cand accelereaza, indica o problema  care necesita rezolvare. Sa examinam principalele motive pentru care apar aceste simptome atunci cand soferii apasa pedala de acceleratie.

Exista o serie de probleme care pot provoca intreruperi ale motorului atunci cand apesi pedala de acceleratie. Este esential sa intelegi ca există numeroase motive pentru care aceasta problema poate aparea si ca poate fi necesara o diagnoza auto adecvata in cadrul atelierului auto MafServ, pentru a identifica si remedia problema specifica.

Intreruperi motor la apasare pedala acceleratie

Aceste procese apar la motoarele de orice tip, asa ca, in continuare, apar  cateva posibile cauze ale intreruperilor motorului la apasarea pedalei de acceleratie, atat pentru masinile moderne, dar si pentru cele de generatii mai vechi.


Convertorul catalitic este blocat
Catalizatoarele se vor defecta, in cele din urma, dupa ani de utilizare. Cu toate acestea, incercarea unei reparatii de unul singur este o greseala majora. Doar un mecanic cu experienta in reparatii auto poate repara un convertor catalitic blocat sau compromis. Odata ce un unul calificat in reparatii auto desfunda convertizorul catalitic, vei descoperi ca accelerarea se dovedeste mult mai lina.

Probleme cu senzorii
Senzorii care masoară fluxul de aer, temperatura sau presiunea, pot fi defecti sau murdari, ceea ce poate furniza date incorecte calculatorului de control al motorului. Acest aspect poate duce la o gestionare inadecvata a amestecului de combustibil si aer, ceea ce poate cauza intreruperi.

Injector de combustibil compromis
Cand combustibilul trece prin conducte, injectorul poate deveni foarte murdar. Murdaria poate face accelerarea mult mai dificila, deoarece reduce capacitatea injectorului. Mizeria poate, de asemenea, scadea debitul de combustibil, smucind masinal atunci cand pedala de acceleratie este apasata.


Filtru de aer murdar
Utilizarea excesiva umple filtrele de aer cu murdarie si alte particule nedorite. Cand apesi pedala de acceleratie, poti auzi o „balbaiala” suspecta. Inlocuirea filtrelor de aer untr-un atelier de reparatii auto, asa cum este atelierul nostru de reparatii, este solutia.

Bujie uzata
Cu timpul, bujiile se vor uza incet. Daca bujia este deja uzata si nu este inlocuita rapid, masina va pierde putere si va avea o miscare de genul smucit la accelerare.

Cabluri de accelerare compromise
Daca cablurile care ajuta motorul sa accelereze sunt deteriorate, masina nu va putea demara asa cum a fost proiectata, producand o miscare smucitoare atunci cand pedala de acceleratie se actioneaza.

Carburator defect
Carburatoarele ofera motorului aerul si combustibilul de care are nevoie pentru a functiona. Dar daca carburatorul nu functioneaza in parametri, motorul nu va rula asa cum a fost proiectat, scazand din acceleratie si, eventual, provocand smucituri masinii, atunci cand este apasata pedala de acceleratie.

Conducta de combustibil deteriorata
Pe langa toate cele mentionate, o masina care smuceste la accelerare poate avea si conducta de combustibil deteriorata. O astfel de deteriorare poate impiedica deplasarea normala a carburantului prin conductele de la masina, ceea ce duce la miscarea ca si smucitura atunci cand se accelereaza.

De final

Daca sti, sau banuiesti, ca masina ta are nevoie de reparatii, ne poti contacta telefonic pentru o programare, accesand Pagina de Contact. Pentru a rezolva problema, un mecanic auto de incredere va realiza o diagnoza completa. Totodata, va putea efectua teste si verificari pentru a identifica cauza exacta a intreruperilor si va efectua reparatiile necesare. Ignorarea problemelor legate de motor pot duce la deteriorarea ulterioara a masinii si poate deveni periculoasa in trafic.
Intreruperi motor la apasare pedala acceleratie
Daca doresti sa faci comentarii la unul dintre articole, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook, invita si prietenii pentru o mai multa cunoastere si scrie ceea ce consideri ca merita atentie.
La acest link poti lasa un review si pentru care iti multumim!

Distribuie prietenilor