Sari la conținut

Inlocuire placute frana spate VW PassatInlocuire placute frana spate VW Passat, prin cateva proceduri dedicate pentru modele B6, B7, B8, dar care pot sa difere in functie de designul fiecarei masini. Ultimile generatii de Passat, sunt echipate cu un sistem electromecanic de frana de parcare, integrat cu etrierele de frana din spate. Prin urmare, sistemul necesita utilizarea unui sistem de diagnosticare pentru a retrage pistoanele in pozitiile lor initiale in etriere, metoda practicata si in unitatea noastra de reparatii auto din Craiova, MafServ.

Sistemul de franare este unul dintre cele mai importante elemente ale oricarei masini. Fara el, deplasarea pe drum ar fi imposibila si periculoasa. De aceea este atat de important sa ai grija in mod regulat de acest element si, in special, sa inlocuiesti placutele si discurile.

Placutele de frana sunt unul dintre elementele de baza pentru functionare a masinii. Poti alege placutele de frana in functie de numarul VIN al masinii, dupa care folosirea cataloagele firmelor de distributie. In prezent, un numar mare de masini au senzori de uzura electronici sau acustici, provocand aparitia unui mesaj corespunzator in bord, sau a unui sunet in momentul uzurii.

Grosimea si starea stratului de frecare a placutelor de frana trebuie verificate, deaorece, daca se permite uzura completa a acestuia, va duce la contactul placii direct pe suport cu discul de franare, deteriorandu-l. De asemenea, placutele de frana trebuie inlocuite atunci cand sunt vizibile crapaturi si uzura la stratul de frecare. Orice zgomot ciudat auzit in timpul franarii trebuie verificat, deoarece nu trebuie ignorat.

Inlocuire placute frana spate VW Passat

Inainte de a lucra la sistemul de frana din spate al modelului Passat B7, de exemplu, este necesar sa detii o interfata pentru dispozitiv de diagnosticare si un incarcator de baterie (in plus fata de instrumentele obisnuite dintr-un atelier auto). Incarcatorul de baterie trebuie conectat inainte de a incepe orice operatiune pe masina, folosind dispozitivul de diagnosticare. Acest lucru va evita fluctuatiile de tensiune in ECU si/sau alte sisteme de control.


Modelul de masina, la care se face referire in acest articol, Passat B7, este echipat cu frana de parcare electromecanica. Etrierele din spate sunt echipate cu doua motoare care controleaza functionarea franei de parcare. Ca sa nu omitem un amanunt legat de functionarea acestui sistem de frana, trebuie stiut ca reglarea franei de parcare trebuie efectuata numai cu ajutorul unui instrument de diagnosticare, urmand procedura de repozitionare.

Dezasamblarea

Dupa ce s-a pozitionat masina pe elevator, iar rotile din spate au fost demontate, se trece la retragerea pistoanele folosind un instrument de scanare, dupa care slabite stifturile de ghidare a etrierului. Se scot etrierele si se indeparteaza placutele de frana.

Etrierul trebuie curatat corespunzator de eventualele depuneri generate in timpul franarii, in special pe toate suprafetele in miscare, urmand ca stifturile de ghidare sa trebuiasca curatate si lubrifiate usor cu unsoare pentru temperatura inalta.

Asamblarea

Se monteaza placutele de frana in ghidaje, asigurandu-se ca placutele sunt pozitionate corect pe discul lor de montare. Se fixeaza etrierul de frana, strangand stifturile de glisare, dupa care se verifica nivelul lichidului de frana si completat daca este necesar. Folosind instrumentul de diagnosticare, se readuc pistoanele franei de mana in pozitia initiala. Trebuie avut in vedere ca, dupa reinstalarea placutelor de frana, sa se apese ferm pedala de frana de cateva ori, pentru a aseza corect pistoanele in etriere.

De final

Daca placutele de frana sunt deja uzate, capacitatea acestora de a genera rezistenta si de a frana masina este redusă. Aceasta inseamna ca masina are nevoie de mai mult timp si distanta pentru a opri in locul si momentul potrivit. Inlocuirea placutelor de frana cu altele noi, creste eficienta acestora, ceea ce imbunatateste raspunsul masinii la actiunile tale si reduce distanta de franare.

Potrivit multor mecanici auto experimentati, si chiar a celor din atelierul de reparatii auto MafServ, inlocuirea placutelor de frana la o masina ar trebui sa aiba loc in mod regulat, in conformitate cu lucrarile planificate la masina. Nu poti astepta pana in ultimul moment pentru a le inlocui, deoarece risti deteriorarea si eficienta redusa a sistemului de franare. Placutele de frana se uzeaza pe masura ce masina este condusa si, daca conduci mereu intr-un trafic urban si franezi des, normal ca se uzeaza mai repede si trebuie inlocuite mai des. Datorita inlocuirii placutelor, vei mentine performante excelente de franare.

Retine!
Angajatii nostri iti vor diagnostica masina, vor verifica si vor constata daca ai nevoie sa beneficiezi de un serviciu dedicat sistemului de franare. Atelierul nostru se ocupa atat de reparatii auto, cat si activitati de service. Daca consideri ca te putem indruma si mai ales ajuta, totul este sa suni si sa faci o programare.
Inlocuire placute frana spate VW Passat

Distribuie prietenilor