Sari la conținut

Incarcare freon auto in CraiovaIncarcare freon auto in Craiova, mai ales ca o astfel de activitate trebuie realizata la fiecare 2-3 ani si consta in inlocuirea agentului frigorific numit freon, cel care alimenteaza sistemul de aer conditionat si care permite racirea pentru interiorul (habitaclu) masinii.

Vara fierbinte, nu este propice calatoriilor cand nu exista aer conditionat in masina. Aerul conditionat in masina este aproape un echipament obligatoriu astazi, la fel ca geamurile electrice sau servodirectia. Desi in urma ceva ani era disponibil doar in limuzine de lux, sau masini compacte mai bine echipate, astazi, il putem gasi chiar si in vehiculele mici, urbane.

Fiecare sofer ar trebui sa cunoasca cel putin cateva informatii de baza despre acest sistem. Aerul conditionat auto nu este un dispozitiv complet care nu necesita intretinere, asa cum cred multi oameni. Necesita proceduri specifice de service care sa-i asigure functionarea fara probleme pentru o perioada foarte lunga de timp.

Este de remarcat faptul ca inspectia anuala a sistemului de climatizare a aerului condiționat, sau diferite tipuri de proceduri de service, sunt semnificativ mai ieftine decat necesitatea de a repara diferite elemente ale acestui sistem. Desi aerul conditionat intr-o masina este aproape un echipament standard astazi, soferii neglijeaza adesea regulile de baza de ingrijire a acestui sistem. Majoritatea reparatiilor de aer conditionat pe care le efectuam in cadrul unitatii service MafServ, ar fi putut fi evitate daca soferul s-ar fi ocupat in prealabil de acest sistem.

Deplasare confortabila in zile caniculare

Functia de baza a aerului conditionat din masina este de a asigura o temperatura scazuta in zilele caniculare. Cand, incalziti de caldura, ne urcam intr-o masina la fel de fierbinte, racirea interiorului cu aer rece, prin dispersarea pe orificiile din bord, pare a fi o adevarata salvare. Aerul conditionat din masina accelereaza semnificativ scaderea temperaturii din interior, astfel incat pur si simplu conducerea sa fie o placere normala.


Pe langa confort, este importanta si siguranta. Nu exista nimic de ascuns, faptul ca o conducere mai lunga, la temperaturi ridicate, reduce semnificativ capacitatea soferului de a se concentra. Reducerea acesteia, chiar si cu aceste cateva grade, poate ajuta in mod semnificativ soferul sa depaseasca oboseala si sa se concentreze mai bine asupra condusului.

Incarcare freon auto in Craiova

Un numar semnificativ de soferi considera ca, daca aerul conditionat functioneaza impecabil, sau si-a pierdut putin din eficienta, nu exista niciun motiv sa cheltuiasca bani pentru serviciul sau. Din pacate, aceasta este o credinta fatala, care scurteaza semnificativ durata de viata a aerului conditionat din masina.

O inspectie o data pe an, cu o diagnosticare superficiala costa de regula destul de putin, iar o inspectie la doi ani cu reumplere cu agent frigorific, costa incepand de la 100 lei, in functie de tipul de masina. Intre timp, o defectiune mai grava, cum ar fi necesitatea inlocuirii compresorului dupa gripare, rezultata din neglijenta soferului, costa mai multe sute de lei.

Calculul economic este asadar simplu, deoarece este mai profitabil pentru un sofer sa intretina si sa reincarce in mod regulat aerul conditionat, inainte de sezonul de vara, decat sa se ajunga la reparatii de daunele si defectiuni care apar ca urmare a neglijentei. Functionarea aerului conditionat auto se desfasoara in conditii dificile, mai ales ca intregul sistem este expus la vibratii, fluctuatii de temperatura si umiditate ridicata. Astfel, pot aparea cu usurinta scurgeri, care reduc eficienta aparatului de aer conditionat.

Preturi

Atelierul de reparatii auto Mafserv practica unele dintre cele mai mici preturi din Craiova, chiar daca s-a investit in aparatura de ultima generatie, asa cum este statia de incarcare Schutzen, cea care detecteaza automat scurgerile, are inclus cantar electronic pentru refrigerant, foloseste injectie ulei temporizata si este compatibil pentru autoturisme si camioane, dar si pentru vehicule hibride.

Pretul pentru o operatiune de incarcare freon, care dureaza aproximativ 20-30 minute, este de 40 lei suta de grame, in care este inclus freon, ulei si solutie trasor.

De final

In momentul in care masina ta nu mai raceste corespunzator aerul din interior, poate ar fi vremea sa incerci sa ne faci o vizita. Cel mai probabil, ai nevoie de o incarcare cu freon, iar noi suntem gata oricand sa te ajutam! Suna la atelierul nostru de reparatii auto (0741 474 991), realizeaza o programare si te asteptam in locatia noastra din Craiova, locul in care vei descoperii preturi fara concurenta.
Incarcare freon auto in Craiova

Distribuie prietenilor