Sari la conținut

Functionare pompa de ulei si defecteFunctionare pompa de ulei si defecte, stiind ca motoarele cu ardere interna au nevoie de ulei pentru lubrifierea motorului. Nerespectarea acestui lucru poate duce la deteriorarea motorului, atunci cand apare frecarea metal pe metal. Pompa de ulei asigura ca debitul volumic si presiunea sistemului din intregul circuit de ulei al masinii sa ramana constante atunci cand motorul functioneaza.

Pompa de ulei intr-un motor de masina are rolul de a furniza uleiul necesar pentru lubrifierea componentelor interne ale motorului. Lubrifierea este cruciala pentru reducerea frecarii si a caldurii generate in timpul functionarii, mentinand astfel motorul intr-o stare optima de functionare.

Numai ca, pot exista probleme cu pompa de ulei a masinii din cauza uzurii. In acest caz, masina nu mai poate fi utilizata si este necesar, in multe din cazuri, sa se contacteze un serviciu de remorcare, mai ales ca, o deteriorare a motorului poate aparea daca aceasta piesa nu este inlocuita.


Functia pompei de ulei la MafServ

Pompa de ulei dintr-o masina este situata in motor, in carter. Este antrenata prin arborele cotit, de obicei prin antrenari auxiliare. Cat de mult furnizeaza pompa de ulei depinde de dimensiunea, tipul pompei si de turatii. Functia pompei de ulei este de a lubrifia motorul, astfel incat toate piesele carte intra in frecare sa fie prevazute cu ulei suficient, pentru a reduce uzura si frecarea. In plus, componentele motorului sunt racite pentru a le proteja de supraincalzire. In acelasi timp, lubrifierea, realizata cu ajutorul pompei de ulei, protejeaza impotriva coroziunii, atenueaza zgomotul si vibratiile si asigura etansarea fina intre peretele cilindrilor si pistoanelor. Segmentii pistoanelor sunt responsabili pentru etansarea principala.

Functionare pompa de ulei si defecte

Pompa de ulei a masinii, impreuna cu alte componente, este una dintre piesele de uzura. Cea mai comuna cauza pentru o pompa de ulei defecta de la masina, este deteriorarea interiorului pompei. Simptome precum aprinderea unui indicator in bord al presiunii uleiului, poate indica o defectiune a circuitului de ulei daca pompa de ulei a masinii este defecta. Un simptom evident este aprinderea sau clipirea. Daca lampa de avertizare a presiunii uleiului se stinge numai dupa o perioada lunga de timp in loc sa se stinga imediat dupa pornirea motorului, acesta este un alt semn ca pompa de ulei a masinii are probleme. Un mesaj precum „Presiune ulei prea mica” din memoria erorilor, indica, de asemenea, o defectiune la pompa de ulei a masinii.

Atentie insa: daca martorul din bord de avertizare a presiunii uleiului se aprinde, aceasta poate indica si un alt defect. Acesta poate fi doar un nivel de ulei scazut, o conducta de ulei deteriorata, sau un defect electronic. Chiar si o sita de ulei infundata, este o alta cauza daca presiunea uleiului este insuficienta. In acest caz, este bine sa fie inlocuitasau sa curatata sita.


Inlocuire pompa de ulei

O pompa de ulei noua este necesara in cazul in care apare o defectiune la masina legata de aceste simptome afisate mai sus. Din cauza riscului de defectiuni repetate, pompele de ulei uzate nu ar trebui utilizate. Modelul masinii determina modul de inlocuire a pompei de ulei. Intotdeauna, schimbarea in atelierul auto MafServ are loc pe o platforma de ridicare, aspecte prin care uleiul de motor trebuie eliminat si baia de ulei de motor trebuie indepartata. Dupa care, pompa de ulei trebuie demontata.

Dupa inlocuirea pompei de ulei, bineinteles, piesele demontate pot fi reasamblate, uleiul nou de motor este adaugat, dupa care, presiunea uleiului poate fi evaluata si se poate efectua un test de rulare. Recomandarea noastra este ca inlocuirea filtrului de ulei, atunci cand se inlocuieste pompa de ulei, sa fie prioritara, mai ales ca acest lucru previne daunele viitoare.

Cand se inlocuieste pompa de ulei, ca si in cazul tuturor componentelor de la masina, este esential ca oricare componenta sa fie achizitionata de la producatori de top, iar un reprezentant al unitatii noastre poate sa verific ce tip de pompa este instalata in masina ta si ce model merita achizitionat. Daca pompa de ulei este inlocuita gresit, pot aparea pagube enorme.

Intotdeauna este important sa se efectueze intretinere regulata si sa se acorde atentie semnelor de avertizare, cum ar fi scaderea presiunii uleiului sau zgomote anormale provenite din zona motorului. Daca apare orice problema, este recomandat sa ne consulti, pentru a efectua o diagnosticare si repararea corespunzatoare.

De final

Inlocuirea pompei de ulei dintr-un motor, in cadrul atelierului auto MafServ, nu este o procedura complicata pentru noi. Daca consideri ca ai probleme de acest gen, dar si o alta problema legata de masina ta, iti facem invitatia de a suna si de a face o programare, sau de a ne vizita personal in Craiova, afland detalii prin accesare a butonului afisat.

Pagina Contact

Functionare pompa de ulei si defecte
Ramai conectat cu acest site auto, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai bogata cunoastere.
La acest link poti lasa un review si pentru care iti multumim!

Distribuie prietenilor