Sari la conținut

Deplasare masina cu un injector defectDeplasare masina cu un injector defect, indiferent daca acesta este diesel sau benzina, stiind ca injectoarele de combustibil asigura ca o cantitate corecta de combustibil sa fie injectata in cilindri. Injectorul masinii este de mare importanta pentru sistemul de injectie de combustibil al aproape tuturor modelelor moderne.

Deplasarea cu un injector de benzina sau diesel defect, poate cauza probleme serioase masinii si poate fi periculos, deoarece, un injector defect poate duce la o serie de probleme. Este important sa inteleaga fiecare sofer ca o conduita in deplasare a unei masini cu un injector defect, nu este o solutie pe termen lung, iar reparatia sau inlocuirea injectoarelor este esentiala pentru mentinerea performantelor masinii.

Deplasare masina cu un injector defect

O functionare defectuoasa a unui piston si aprinderea martorilor de avertizare de pe tabloul de bord, sunt simptome comune ale unui injector cu scurgeri. Este posibil sa observi, de asemenea, ca exista un miros de combustibil la ralanti, sau ca motorul tremura. Acest lucru poate fi demonstrat prin oprirea motorului la ralanti. Intrucat injectoarele sunt conectate direct la motor, orice problema cu aceasta piesa va afecta performanta masinii.


Simptome injector infundat sau defect

Si acum, sa luam pe rand aceste indicii specifice, care indica faptul ca poate exista un injector înfundat, cu scurgeri, sau defect.

Martor aprins in bord
Aprinderea martorului de pe tabloul de bord, este un semn clar al unui injector auto defectuos. Un semnal electric de avertizare este auzit atunci cand unul dintre injectoarele de combustibil este infundat, sau are scurgeri, si nu furnizeaza suficient combustibil motorului. Pentru a verifica daca exista un alt motiv pentru care lumina se poate aprinde, este bina sa se realizeze o diagnoza auto la MafServ.

Vibratii motor
Un motor care nu primeste combustibil suficient, va vibra după ciclul complet. Injectoarele defecte pot deteriora mai ales un motor turbo.


Miros de combustibil
Este posibil ca acest aspect sa apara atunci cand un injector are scurgeri, sau cand nu se inchide corect. Excesul de combustibil provoaca un miros neplacut pe care il poti simti in timp ce conduci. Ar putea exista o scurgere in compartimentul motor, sau o scurgere in teava de evacuare a masinii, ambele prezentand un risc de incendiu.

Consum mai mare de combustibil
Vei putea observa o crestere a consumului de combustibil, ca urmare a unui injector defect, daca iti verifici frecvent consumul la masina. Un injector defect da motorului prea mult, sau prea putin combustibil.

Functionare motor la relanti
Unele dintre simptomele unui injector cu probleme intr-un motor pe benzina sau diesel, includ un comportament neregulat al motorului, sau, o oprire la turatie mica. Acest lucru se datoreaza faptului ca injectorul de combustibil poate injecta prea mult sau prea putin combustibil, ceea ce poate duce la un amestec slab sau bogat, care poate duce la functionarea defectuoasa si oprirea motorului.

Scurgeri de combustibil
Daca observi o scurgere de combustibil in compartimentul motor, este posibil ca aceasta sa fie cauzata de un injector de combustibil defect. Deoarece injectoarele sunt adesea supuse unor temperaturi mari, acestea au potentialul de a se crapa, ceea ce poate duce la o scurgere externa pe injectorul de combustibil. Poti conduce cu un injector defect? Daca observi o scurgere de combustibil in compartimentul motorului, trebuie sa inlocuiesti piesa, deoarece este posibil ca motorul sa poata lua foc.

De final

Este esential sa ne consulti pentru a verifica si remedia o problema, atunci cand crezi ca un injector al masinii este defect. Ignorarea unui astfel de defect poate pune in pericol siguranta ta si a altor participanti la trafic, precum si costuri mai mari de reparatie in viitor.

Asa ca, indiferent de tipul de injector de care dispune masina ta, atelierul auto MafServ din Craiova iti poate garanta manopere realizate profesional si cu lucrari de durata. Tot ce trebuie facut, in situatia ca ai nevoie de astfel de rezolvari, este sa accesezi butonul de mai jos si sa realizezi  o programare!

Date Contact

Deplasare masina cu un injector defect
Daca doresti sa faci comentarii la unul dintre aceste articole auto din site, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook, invita si prietenii pentru o mai multa cunoastere si scrie ceea ce consideri ca merita atentie.
La acest link poti lasa un review si pentru care iti multumim!

Distribuie prietenilor