Sari la conținut

Deplasare cu bec ulei aprins in bordDeplasare cu bec ulei aprins in bord, mai ales ca, trebuie sa ai in vedere cu siguranta, ar trebui sa iei in serios un martor din bord care afiseaza o lampa cu ulei care este aprins cu un scop, iar in acest articol auto, poti afla ce trebuie sa faci daca se aprinde.

Martorul luminos din bord al uleiului de motor, este adesea afisat de o cutie de ulei din care iese o picatura de ulei. Acesta indica o problema cu nivelul sau presiunea uleiului, iar aspectul acesteia depinde de modelul masinii tale. Daca aceasta lumina de ulei se aprinde, cel mai bine este sa tragi imediat masina pe dreapta.

Martor bord ulei cu lumina galbena sau rosie

Foarte des, cand aceasta lumina este galbena, indica un nivel scazut al uleiului, iar pentru a confirma acest lucru, masinile au uneori un indicator suplimentar, pe panoul de bord sau pe afisaj, care ofera mai multe informatii despre nivelul uleiului din motor. Daca lumina este rosie sau portocalie, problema este mai grava, deoarece, de multe ori, indica faptul ca presiunea uleiului nu mai este suficienta. Nu porni motorul atunci cand ai de-a face cu o problema critica.


Deplasare cu bec ulei aprins in bord

In oricare situatie in care acest martor se aprinde, esti constient de o problema semnificativa la motor si ar trebui sa opresti masina cat mai repede posibil pentru a evita deteriorarea motorului. Apoi asteapta pana cand uleiul si motorul s-au racit, dupa care, verifica nivelul de ulei. Daca este necesar, adauga uleiul necesar si apoi verifica nivelul. Nu porni motorul pana nu esti sigur de nivelul corespunzator de ulei. In caz contrar, riscati sa puneti motorul in miscare. Poti fi sigur ca veti primi o reparatie costisitoare atunci.

Becul de ulei este inca aprins

Cand repornesti masina si ai un nivel adecvat de ulei, dar becul de ulei din bord ramane aprins, probabil ca este o problema cu presiunea insuficienta. Poate fi si rezultatul unui filtru de ulei infundat, sau al unei pompe de ulei care functioneaza prost. In acest caz, daca observi o lumina galbena de ulei, poti merge la cel mai apropiat atelier auto, fara o fortare a motorului, sau poti plati pentru o tractare, care te va duce la un service auto pentru a repara masina.

De final

Culoarea luminii de bord este importanta si de luat in considerare. Daca becul este aprins, dar nu este rosu, iar nivelul uleiului este normal, poti conduce cu usurinta pana la unul dintre atelierele auto din zona., dar avut in vedere ca graba nu este necesara. Daca becul este rosu, nu ar trebui sa porniti motorul, deoarece problema este critica. Pornirea motorului fara suficient ulei poate cauza blocarea motorului. Aceasta inseamna o manopera foarte costisitoare si bineinteles este recomandat sa evitam asta.


Ai probleme cu uleiul si nu stii exact ce se intampla, verifica uleiul la MafServ. Atelierul nostru auto ofera intotdeauna recomandari in avans, dar totodata, se poate discuta despre reparatii si orice costuri. Astfel, iti facem invitatia de a suna si de a face o programare, sau de a ne vizita personal in Craiova, cu detalii prin accesare a butonului afisat.

Pagina Contact

Deplasare cu bec ulei aprins in bord
Ramai conectat cu acest site auto, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai bogata cunoastere.
La acest link poti lasa un review si pentru care iti multumim!

Distribuie prietenilor