Sari la conținut

Defectiuni motor si cum sa le descoperiDefectiuni motor si cum sa le descoperi, mai ales atunci cand doresti sa cumperi o masina second, deoarece acestea pot fi costisitoare si problematice, asa ca este important sa le depistezi inainte de achizitionare. In acest articol, ne permitem sa afisam cateva sfaturi, atunci cand achizitionezi o masina second hand, deoarece este important sa verifici starea motorului, pentru a identifica eventuale defectiuni sau probleme potentiale.

Este important de retinut, ca aceste metode afisate mai jos, pot ajuta la detectarea unor defectiuni evidente, insa nu pot oferi o evaluare precisa a starii motorului. Daca nu te simti increzator in a face aceste verificari de unul singur, recomandam sa ne consulti. Un mecanic auto de incredere din cadrul atelierului auto MafServ, poate realiza o inspectie detaliata a motorului, inainte de a achizitiona masina.

Defectiuni motor si cum sa le descoperi

Inspectare vizuala
Deschide capota si inspecteaza motorul cu atentie. Uita-te dupa urme de scurgeri de ulei, de lichide de racire sau alte fluide. Daca observi pete sau urme de lichide sub masina, acesta ar putea fi un semn al unei defectiuni la motor sau la cutia de viteze.


Verificare nivel de ulei
Verifica nivelul de ulei al motorului folosind tija de masurare a uleiului. Asigura-te ca nivelul se situeaza intre marcajul minim si cel maxim. Daca nivelul este prea scazut, ar putea indica o scurgere sau consum excesiv de ulei.

Analiza uleiului
Inainte de a achizitiona o masina, poti observa calitatea uleiului din motor printr-o simpla pipaire. Aceasta analiza poate detecta prezenta particulelor fine sau a altor contaminanti, care pot indica o uzura excesiva a componentelor interne ale motorului.

Testarea compresiei
Masurarea compresiei in cilindri poate oferi informatii importante despre starea motorului. Un compresor de testare a cilindrilor de care dispunem la sercice-ul auto MafServ, poate fi utilizat pentru a verifica compresia in fiecare cilindru in parte. Valorile compresiei trebuie sa fie relativ echilibrate intre cilindri si sa se incadreze in limitele recomandate de producator.


Verificare sistem de racire
Verifica starea sistemului de racire, inclusiv nivelul si calitatea lichidului de racire. O culoare murdara sau prezenta depozitelor, pot indica o intretinere necorespunzatoare sau probleme cu sistemul.

Examinarea sistemului de evacuare
Verifica starea vizuala a sistemului de evacuare al masinii. Rugina excesiva, gauri sau deteriorari pot indica o uzura sau un sistem de evacuare prost intretinut.

Testarea motorului
In timpul unui test de conducere, fii atent la orice zgomote neobisnuite provenite de la motor, cum ar fi batai, scartaituri sau zgomote de trosnit. Verifica si reactia motorului la acceleratie, decelerare si la turatii constante. Orice performanta slaba sau fluctuatii ale turatiilor pot indica o problema cu motorul.

Test conducere
Un test de condus este o modalitate excelenta de a detecta problemele la motor. Asculta sunetele si observa modul in care masina raspunde la acceleratie, franare si schimbarea treptelor de viteza. Orice scaderea brusca de putere, vibratii neobisnuite sau schimbari de trepte de viteza bruste, pot indica probleme la motor.

Diagnoza auto
Multe masini moderne au un sistem de diagnosticare, care poate furniza informatii cu privire la eventualele defectiuni. Cu un echipament de diagnoza auto, dotat cu program de ultima generatie, asa cum este cel prezentat in acest articol auto, se pot citi codurile de eroare si se pot oferi indicii cu privire la problemele potentiale ale motorului.

Pe langa toate aceste sfaturi, ia in considerare si un imecanic auto. Daca nu esti foarte priceput in mecanica auto, este o idee buna sa ne contactezi, pentru a verifica masina inainte de a o cumpara. Astfel, vom putea identifica problemele mecanice, inclusiv cele la motor, pe care un cumparator neavizat ar putea sa le treaca cu vederea.

De final

Atunci cand cumperi o masina, asigura-te ca este bine intretinuta si ca motorul nu prezinta probleme semnificative. Investitia intr-o inspectie amanuntita poate ajuta la scaderea costurilor si a frustrarilor viitoare, iar daca doresti sa ne consulti pentru orice nelamurire sau incertitudine, cu privire la functionarea motorului masinii pe care vrei sa o achizitionezi, acceseaza butonul de mai jos si intra in contact cu noi.

Date Contact

Defectiuni motor si cum sa le descoperi
Daca doresti sa faci comentarii la unul dintre articole, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook, invita si prietenii pentru o mai multa cunoastere si scrie ceea ce consideri ca merita atentie.
La acest link poti lasa un review si pentru care iti multumim!

Distribuie prietenilor