Sari la conținut

Cum sa elimini apa din rezervor de motorinaCum sa elimini apa din rezervor de motorina, chiar daca apa este cea care da viata multora, poate sa fie si sfarsitul functionarii pentru motoare, deoarece duce uneori la provocarea de rugina si va deteriora piesele motorului. Totusi, prezenta apei in combustibil este inevitabila si creaza invariabil probleme majore cu motorul. Ea este prezenta in motorina din mai multe motive si este printre cei mai periculoase adversare a motoarelor diesel.

Cu toti realizam ca in afara de combustibil, restul spatiului rezervorului este plin de aer dar rezervorul fiind gol, schimbarile de temperatura provoaca condens si fse formeaza umezeala. Prin urmare, cel mai bun mod de a evita apa din rezervor este sa mentinem mai mereu rezervorul plin, iar aerul nu va avea suficient spatiu pentru a provoca umezeala.

Dar apa poate intra in rezervor si din alte motive, cum ar fi transportul, depozitarea sau utilizarea motorinei. Ca si rezolvare, fiecare element al combustibilului diesel trebuie verificat pentru apa si inlocuit cat mai repede posibil, mai ales ca apa poate accesa in rezervoare in oricare perioada a anului, scazand calitatea combustibilului.


Cum sa elimini apa din rezervor de motorina

Rezolvarea la scoaterea apei din motorina poate varia in functie de gradul de deteriorare. Iata cateva modalitati de a gestiona apa din rezervorul de motorina, dar, pentru solutiile care urmeaza, recomandat este sa ne soliciti asistenta.

Golirea rezervorului
Golirea si curatarea acestuia si apoi alimentarea cu combustibil de buna calitate, ar fi o solutie ideala. Doar ca, aceasta modalitate poate fi costisitoare, chiar daca poate sa ofere cele mai bune beneficii. O data curatat rezervorul, se pot indeparta orice reziduuri sau sedimente.

Filtru nou
Un filtru de combustibil functioneaza ca o bariera intre apa din rezervorul de combustibil si motorul masinii, iar daca apa ajunge in filtru, aceasta isi poate pierde eficacitatea. Inlocuirea vechiului filtru de combustibil cu unul nou poate ajuta in astfel de situatie.


Adaugare de aditivi pentru combustibil in rezervor
In comert, exista aditivi pentru combustibili dedicati industriei auto, folositi pentru neutralizarea apei din benzina sau motorina. Ca rezultat, combustibilul si apa vor fi diluate. Aditivii pe baza de metanol ar trebui sa fie cei care sa functioneze. Aceasta modalitate, totusi, ar trebui utilizata numai atunci cand exista o cantitate mica de apa.

Consecinte apa in motorina

Cu totii stim ca iarna este cea mai grea perioada din an pentru masini. Multe sisteme auto sunt testate in mod special in aceasta perioada. Acest lucru se aplica atat masinilor pe benzina, cat si celor diesel. Apa este un contaminant care poate deteriora, rugini, infunda, sistemul de filtrare si chiar sa blocheze injectoarele de combustibil din motor. Desi urmele de apa pot fi gasite in fiecare combustibil, o contaminare semnificativa poate provoca probleme semnificative in intregul motor.

Cu siguranta vrei sa stii cum sa recunosti ca apa a intrat in rezervor. De fapt, simptomele sunt destul de usor de observat. Cel mai frecvent semn ca ceva nu este in regula, este o problema cu condusul masinii. Motorul incepe sa se sufoce si sa tremure, iar cauza este apa amestecata cu combustibil.

Practic, o cantitate de combustibil, care este injectata in camera de ardere, impiedica cilindrul sa functioneze intr-un ciclu specific. Acest amestec de apa si combustibil, imobilizeaza masinile in special in timpul iernii. Chiar si un mic inghet poate face ca masina sa nu mai porneasca, daca exista apa in sistemul de alimentare.

Acest lucru se datoreaza posibilitatii ca dopurile de gheata sa se acumuleze in filtru, impiedicand fluxul de combustibil. Un astfel de aspect, cu filtrul de combustibil, nu este o problema semnificativa, mai ales ca masina ar trebui sa functioneze imediat dupa ce acesta este inlocuit. Dar, daca cristalele de gheata infunda conducta de combustibil, nu mai ramane nimic de facut, decat tractarea masinii la un atelier auto, asa cum este MafServ, unde temperatura, pe timpul sezonului rece, este peste zero grade.

De final

Ca si o concluzie, trebuie mentionat ca lasarea combustibilului contaminat ar putea duce la cheltuieli mult mai mari decat o alimentare completa a rezervorului. La Atelier Reparatii Auto Craiova, putem efectua un service de verificare a apei in instalatie, motiv pentru care nu ramane decat sa facem invitatia oricarui sofer, ca este binevenit cu masina de care dispune. Toate datele de contact se afla pe prima pagina din site-ul MafServ!
Cum sa elimini apa din rezervor de motorina

Distribuie prietenilor