Sari la conținut

Cum sa ai grija de masina taCum sa ai grija de masina ta pentru a-i prelungi perioada de functionare, prin afisare de putina atentie si dragoste, sub forma unui schimb de ulei, verificare si service de baza. Ingrijirea masinii tale va prelungi durata de viata si va crea o relatie mult mai fericita intre tine si masina ta.

Ofera un pic de atentie masinii tale periodic, pentru a-ti arata angajamentul fata de ea. Nu exista nicio indoiala ca acum, putina intretinere preventiva te poate ajuta sa evitati reparatiile costisitoare ulterioare, care te vor usura la portofelul. Masina ta nu va dori niciodata flori, baloane si nici macar bomboane, pentru a-i demonstra ca o indragesti. Va dori doar putina dragoste sub forma unei intretineri, o armonizare si prin servicii de baza.

Cum sa ai grija de masina ta

MafServ iti recomanda sa acorzi o mica atentie masinii, prin acesti cativa simpli pasi.

* Programeaza o revizie anuala, pentru a optimiza performanta masinii, mai ales ca un motor bine reglat ofera cel mai bun echilibru intre putere si economie de combustibil si produce cel mai scazut nivel de emisii. De asemenea, iti va economisi bani pe combustibil, prin cresterea numarului de kilometri pe care il obti din fiecare litru cu care alimentezi.

* Schimba filtrul de aer, cel care asigura ca praful si imputitatile din aer sa nu contamineaze motorul. Daca filtrul este infundat sau murdar, acesta poate cauza pierderi de putere a motorului si poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10%.
* Schimba uleiul si filtrul conform manualului de utilizare, stiindu-se ca schimbarile periodice de ulei si filtru mentin motorul curat in interior. Acest lucru va prelungi, de asemenea, durata de viata a motorului masinii.


* Verifica bateria, deoarece bornele bateriei masinii acumuleaza coroziune. Acest lucru se intampla mai rapid daca conexiunile bateriei nu sunt sigure. Pentru a mentine bateria sa functioneze mai mult timp, asigura-te ca nu prezinta coroziune si ca bornele bateriei sunt fixate corespunzator.

* Verifica saptamanal presiunea in anvelope, inclusiv cea de rezerva. Anvelopele masinii afecteaza mersul, manevrabilitatea, tractiunea, economia de combustibil si siguranta.
* Este si momentul potrivit pentru a verifica alinierea rotilor. Gropile si alte conditii de drum, precum si uzura normala, pot afecta directia si suspensia masinii. O aliniere a rotilor reduce uzura anvelopelor, imbunatateste economia de combustibil si manevrabilitatea si mareste placerea si siguranta la volan.

* Inspecteaza stergatoarele, deoarece sunt cele mai trecute cu vederea si cele mai subestimate articole de la masina. Daca ai fost vreodata prins de o ploaie sau o furtuna de zapada cu stergatoare nefunctionale, probabil sti de ce este important sa inlocuiesti lamelele stergatoarelor in mod regulat. Nu poti conduce daca nu poti vedea, iar orice impiedica vederea clara, impiedica siguranta.

Permite-ne sa facem ca pastrarea masinii tale sa fie mai placuta si sa-ti mentinem relatia puternica cu ea pentru anii urmatori. Un pic de ingrijire suplimentara acum, poate duce la placerea de a conduce pentru totdeauna si pentru multi ani de acum inainte.

* Verifica regulat lichidul de racire, deoarece, la fel ca uleiul de motor, peste timp, temperaturile extreme de functionare ale motorului vor distruge lichidul de racire. Ar trebui sa fie verificat periodic si completat, pentru a preveni atat coroziunea motorului, cat si a radiatorului.
* Spala si curata profesional masina, fiindca crezi sau nu, iti va creste performanta la volan si economia de combustibil.

Urmareste acesti pasi si vei avea o relatie lunga si sanatoasa cu masina ta! Daca ai nevoie de ajutor, suna-ne sau viziteaza-ne. Deoarece suntem o unitate de reparatii si intretinere auto, Service Auto Craiova (mafserv.ro), oferim servicii de inalta calitate, datorita nivelului ridicat de competenta, calificare si experienta al intregului personal. Nu ramane decat sa fim vizitati si astfel se vor constata direct cele afirmate.

Scopul nostru este sa-ti oferim cele mai bune servicii de reparatii si intretinere disponibile. Stim ca timpul tau este valoros in alte activitati, asa ca ne vom face treaba cat mai repede posibil, pentru a minimiza impactul asupra zilei si programului tau.

Contacteaza-ne pentru mementouri privind intervalele de service, cum ar fi: ulei si filtru, frane si multe altele… Sunt destul de multe piese care sunt concepute pentru a se uza si trebuie inlocuite înainte de aparitia oricaror daune majore. Noi te putem ajuta!
Cum sa ai grija de masina ta

Distribuie prietenilor