Sari la conținut

Ce faci daca servodirectia nu mai functioneazaCe faci daca servodirectia nu mai functioneaza, acea optiune prin care poti manevra cu usurinta masina in viraje si poti naviga cu usurinta prin trafic. Fara ea, iti vei folosi puterea pentru a intoarce rotile vehiculului in directia corecta, o sarcină care poate fi deosebit de dificila, mai ales cu greutatea masinilor de astazi. Acest lucru face ca servodirectia sa fie o componenta vitala a functiei masinii tale.

Cum functioneaza servodirectia

Chiar daca sistemul de servodirectie este important, nu este in mod semnificativ complex. Exista o pompa pentru mentinerea presiunii si fluidul folosit pentru a controla miscarea pistoanelor si supapelor din caseta de directie. Sistemul hidraulic reduce presiunea si va face cea mai mare parte a muncii pentru tine, atunci cand manevrezi volanul.

Semne ca servodirectia este pe cale sa se defecteze

Este esential sa cunosti semnele unei defectiuni a servodirectiei, astfel incat sa poti evita un accident si orice alte posibile probleme pe care le-ar putea cauza atunci cand esti pe drum. Semnele ca esecul urmeaza sa apara in curand include:

Auzi zgomote sau scartaituri
Auzirea zgomotelor inalte, atunci cand rotesti volanul, pot fi un semn ca lichidul de servodirectie este scazut. Poti adauga lichid, dar va trebui sa te prezinti la un atelier de reparatii auto, asa cum este MafServ, pentru a verifica eventualele scurgeri.

Roata devine dificil de rotit
Lichidul de servodirectie scazut, precum si deteriorarea curelei de servodirectie, pot duce la dificultati de rotire a volanului.


Volanul vibreaza in timpul mersului la ralanti
Un alt simptom ca servodirectia masinii tale trebuie reparata, sunt vibratiile violente cand directia nu este utilizata. Acesta poate fi un indiciu al curelei ca s-a deteriorat sau este slabita.

Ce faci daca servodirectia nu mai functioneaza

Daca servodirectia se opreste atunci cand conduci, cel mai bine este sa ajungi la marginea drumului pentru a asigura siguranta. Activeaza butonul de avarii si actioneaza franele incet, pentru a mentine controlul asupra masinii si pentru a-l ghida in afara carosabilului. Aminteste-ti ca va trebui sa virezi rotile cu putere, pentru a face ca anvelopele sa raspunda comenzilor.

Odata ajuns pe marginea drumului, incepe prin a opri si a porni din nou motorul, pentru a vedea daca directia raspunde si te poti deplasa in siguranta catre un magazin. Daca banuiesti ca servodirectia s-a oprit deoarece a pierdut lichid, poti adauga mai mult lichid, iar acest lucru ar trebui sa-ti restabileasca direcția suficient pentru a o duce la un atelier de reparatii auto pentru a determina cauza pierderii de lichid.

Daca masina este mai veche, sau ai auzit niste zgomote puternice atunci cand virezi, exista sansa ca sistemul hidraulic sa se defecteze, sau sa fi cedat si sa fie necesar sa fie reparat de catre un mecanic.

Prevenire defectare servodirectie

Cel mai bun mod de a preveni defectarea servodirectiei este sa menti sistemul bine intretinut. Asigura-te ca lichidul este verificat in mod regulat si schimbat dupa cum este necesar. De asemenea, urmareste eventualele scurgeri care vor avea ca rezultat mici balti de lichid roz sau galbui. Fii constient de semnele unei posibile defectiuni a servodirectiei si prezinta-te cu masina la o unitate service auto, pentru a fi verificata si detectata o problema.

Daca consideri ca ai astfel de probleme, cat si pentru a inlocui lichidul de servodirectie, sau oricare problema cu care te confrunti la masina, te asteptam in locatia noastra din Craiova, pentru a descoperii ca merita sa ne vizitezi si sa poti deveni un client care sa fie respectat si apreciat.
Ce faci daca servodirectia nu mai functioneaza

Distribuie prietenilor