Sari la conținut

Alimentare masina cu combustibil gresitAlimentare masina cu combustibil gresit, este ceva banal si se poate intampla oricarui sofer neatent sau obosit, insa, in orice caz, nu se mai poate continua conducerea, pentru a preveni deteriorarea motorului, sau a intregului sistem de injectie.

Trebuie stiut ca alimentarea cu combustibil gresit a unei masini poate avea consecinte grave, mai ales ca tipul de motor si tipul de combustibil folosit gresit, determina consecinte, de acea este bine sa stii ce sa faci intr-o astfel de situatie. Datorita acestor cunoasteri din acest articol, poti evita defectiuni grave si, in consecinta, reparatii auto scumpe.

Alimentare masina cu combustibil gresit

Cand realizezi ca ai pus prea mult combustibil gresit in rezervorul masinii, nu ar trebui sa pornesti motorul. Duca nu ai realizat si te-ai indepartat de pompa de alimentare, ar trebui sa opresti imediat motorul daca observi o eroare. Recomandarea este ca nu trebuie sa incerci sa pornesti maaina daca incepe brusc sa tremure si motorul se opreste dupa o scurta distanta de la o benzinarie.


Tot ce trebuie este transportul ei, fie prin remorcare, fie apeland pur si simplu la o asistenta rutiera, la un atelier auto asa cum este MafServ. Dupa ce ai adus masina la service-ul nostru auto, intregul sistem de alimentare trebuie curatat, incepand de la rezervor si pompa de combustibil, suflate conducte, filtru de combustibil si terminand cu injectoarele. Este suficient sa facem astfel de operatiuni, dupa care, turnat combustibilul corespunzator in rezervor si, se poate incerca pornit motorul.

In majoritatea de astfel de cazuri, aceste operatiuni sunt benefice si ajuta evitarea costurilor ridicate ale reparatiilor ulterioare pentru motoarele pe motorina si pe benzina. In multe din cazuri, unitatea noastra efectueaza diagnosticarea motorului, pentru a elimina erorile posibile ale calculatorului.

Probleme mari pentru motoare noi

Sistemele moderne de alimentare cu motorina si benzina, au ajuns sa fie foarte sensibile la modificarile parametrilor combustibilului, asa ca, atunci cand se alimenteaza cu combustibil gresit, apare o mare problema. Senzorii si injectoarele foarte precise sunt usor de deteriorat, chiar daca nu exista vreo regula cu privire la cat timp si cu ce combustibil se poate conduce fara deteriorari. La masinile diesel, echipate cu filtru de particule, expunerea, in astfel de cazuri, poate duce la daune costisitoare atunci cand motorul incearcă sa arda benzina. Intr-un astfel de caz, o vizita la oricare atelier auto, va costa cateva mii de lei.


Desi, sunt soferi care recunosc ca exista o cantitate mica de benzina in rezervor atunci cand masinile cu motoare diesel din generatii mai vechi ruleaza, acest lucru nu ar trebui sa fie considerat ceva obisnuit. Chiar si douazeci la suta de benzina din rezervorul unei astfel de masini, nu va fi o problema semnificativa pentru cel care detine o masina cu un motor de generatie veche, metoda folosita pe vremuri, mai ales in timpul ingheturilor puternice, cand se adauga benzina pentru a preveni ingrosarea motorinei. Astazi, motorina nu mai are nevoie de astfel de practici.

Merita mentionat faptul ca motoarele pe benzina nu sunt atat de expuse la daune, dupa o alimentare consistenta a rezervorului cu motorina. Intr-adevar, motorul se poate si se va opri, dupa parcurgerea unei distante scurte, dar efectele nu trebuie sa fie la fel de severe ca si in situatia motoarelor diesel. injectoarele, care se infunda cu motorina, care este mai consistenta in compozitie decat benzina, vor necesita o curatare mai des.

De final

Totusi, astazi, este foarte greu sa gresesti alimentarea de la o benzinarie, deoarece rezervoarele de combustibil si pompele de alimentare au diametre diferite, in functie de tipul de combustibil. Un pistol cu furtun de alimentare pentru benzina are un diametru mai mic decat cel pentru turnarea motorinei. In orice caz, de cele mai multe ori, se intampla greseli cu alimentare de benzina intr-un rezervor de motor diesel, si nu invers.

Dar daca, ai alimentat din greseala cu un combustibil incorect, nu porni motorul, deoarece, o reparatie dupa o astfel de greseala si pentru care nu s-au luat masuri preventive, poate costa cateva mii de lei. De acea, este indicat sa fii atent nu numai la volan, ci si la alimentare. Daca este necesara golirea completa a rezervorului de combustibil si curatarea sistemului de alimentare cu combustibil, contacteaza-ne imediat, iar masina ta va fi cea dinainte, poate si mai performanta ca de obicei.
Alimentare masina cu combustibil gresit
Daca doresti sa faci comentarii la acest articol auto sau la un altul, te asteptam si cu un like pentru pagina noastra de Facebook, invita si prietenii pentru o mai multa cunoastere si scrie ceea ce consideri ca merita atentie.
La acest link poti lasa un review si pentru care iti multumim!

Distribuie prietenilor